Jogyesa temple & Gyeongbokgung palace

Igår hade vi lite tid över så vi bestämde oss för att åka runt och kolla på lite tempel och dylikt som äkta turister. Vi har små korean guide böcker med lite tips och sevärdheter och sådant så vi bläddrade lite i dem och hittade lite intressanta platser. Dit vi bestämde oss för att åka låg inte jätte långt bort kommunalt så det va ganska skönt, vi åkte tbana till Anguk och gick runt där. 
 
Först tog vi oss till Jogyesa temple som är ett buddhist tempel och område. Det va ett mysigt litet område där vi både satte oss i tystnad på en matta inne i templet och gick runt och fotade en massa. Verkligen ett mysigt litet område och så himla fina byggnader. Det var första gången jag såg något liknande, så det var väldigt intressant. Fick även den första lilla utskällningen här borta, haha man måste ju ta av sig skorna precis överallt vilket man blir hyffsat trött på men självklart respekterar och gör, dessutom så känns det ju ganska fräscht att folk tar av sig skorna men att knyta dojjorna 48 miljoner gånger per dag blir man hyffsat trött på i längden. Hade däremot självklart tagit av mig skorna där man skulle men sen när jag va ute och skulle sätta på mig dem igen satte jag tydligen på dem på fel ställe, man lär sig alltid något nytt!
 
 
 
 
 
 
 
 
        
 
        
 
Isblo, Tina, Rebecca och Kelly i templet.. stackars Kelly hade fokus på alla myggbett :(

Efter Jogyesa temple bestämde vi oss för att besöka Gyeongbokgung palace som vi gick till på ungefär 10 minuter. Det var ett mycket större område med massa häftiga byggnader och det häftiga var att bakom området i den ena riktningen var utsikten fantastisk med bergen i bakgrunden medan den i andra riktningen bjöd på skyskrapor. Det är bland det häftigaste här, alla kontraster överallt! Oavsett vilket håll du tittar så ser du så mycket olika saker. Iallafall, vi timade palatset perfekt då det bjöds på någon form av parad/show, vi vet inte riktigt vad det var men det var någon form av vakter eller dylikt med flaggor som gick fram och tillbaka till musik osv. As coolt! Sedan betalade vi 3000 won för att ta oss vidare in i hela området, det motsvarar ca 20 kr hemma i Sverige. Väl inne på området bjöds det på massa härliga vyer och byggnader. Förövrigt är det 30 grader i princip hela dagarna långa nu, så det är sjukt varmt att gå runt så mycket som vi gör.. därav står mina nike skor i frysen just nu. 
 
 
 
 

Han gick verkligen loss på trumman.. stod med ryggen till och trodde nästan att det var nordkorea som va på g när han slog på den här trumman. 
 
 

 
Gårdagens gäng!

 
Dem såg verkligen ut som dockor.. jätte fina. 
 

 



 
Jag och kina!

 
Jag och Rebecca, hon som får oss alla att bryta på norska!
 
Efter den här varma dagen som turister åkte vi hem, gjorde oss iordning och satte oss i en taxi till Itaewon för rooftop-party. En kul kväll med ganska mycket kaos! Vi drog vidare till två ställen till innan vi drog oss hemåt. Jag, Ann, Isblo och David åkte en taxi tillsammans och hamnade på fel sida av Wangsimni men google maps hjälpte oss tillslut till rätt sida och David hade dragit i sig lite för mycket innan vi åkte(han satt och hällde upp någon jävla peachvodka i shotglas till mig och isblo medan han körde hela vanliga glas.. dessutom så hällde vi ut shottarna i ett glas brevid varje gång han kollade bort en sekund. haha för vi hade definitivt haft tillräckligt vi med) Iallafall han låg på marken och krälade i Wangsimni(vi bor ca 10-15 minuter walk därifrån) vilket resulterade i att jag tillslut fick nog, drog upp honom, stannade en taxi och tryckte in honom i den och sa "Majang" till chaffisen innan jag smällde igen dörren. vi andra hade aldrig kommit hem annars. I efterhand har vi skrattat gangska mycket över den här natten och över att jag kastade in honom i en taxi. Jag och Isblo kom tillslut hem vid 5 medan Tina som åkte i taxin bakom kom hem vid 3, vi hade tydligen stannat för nudlar på vägen också även fast vi redan käkade taco bell innan vår lilla taxitur hem....korean style!
 
Det händer helt klart mycket här hela tiden men imorn är det dags för allvar och skola! Jag har två olika kurser imorgon. Först ska jag på new venture creation och sedan på money and banking. Spännande! Idag har även jag och kelly anmält oss till survival korean på tisd&tordagar. Kul! Då kommer förmodligen min professional academic english kurs ryka.. då jag ändå såg idag att just den jag har anmält mig till handlar om professionell engelska inom engineering automobile (?) Qué? haha så den bör jag nog skippa helt enkelt. I och med koreanskan så behöver jag ändå droppa en kurs så det kom väl lägligt ändå även om jag hade tyckt om att läsa engelska. 
 
Nu är det nog dags att krypa till sängs snart, har börjat sova otroligt bra i min säng. Faktiskt! Insett att 23 grader på ACn under natten är precis sovvänligt, så länge man har armarna under täcket så fryser man inte så det är perfekt. Gjorde ju misstaget att sova utan AC första natten då jag normalt vis är en väldigt kall person vilket resulterade att jag i princip vaknade helt dyngsur mitt i natten med typ andnöd, så VARMT är det här!! Det misstaget gör jag inte om. 
 
Ha det bra så länge!
 
 
RSS 2.0